Monday, September 14, 2015

CAFE REVIEW: Beanz & Co. Kuantan


Baru - baru ni, saya sebagai cikgu Novis a.k.a guru baru perlu hadiri kursus 3 hari 2 malam di Rompin Beach Resort. Hehehe. Seronok sangat hati ni dapat lari sekejap daripada terperap di sekolah almaklumlah selama sejak posting belum pernah sekali pun sekolah hantar berkursus. Haa, nanti lepas ni bila sekolah hantar banyak kursus jangan komplen pulak Cikgu Yaya. So yang sangat syok nya, pergi kursus ni dengan muka muka bekas Afzanian jugak. Satu batch , satu kepala dan senang cerita serba serbi satu lah sebab we olls pergi bersama satu kereta, Asha dan Ana my Carpool partner. 

Tapi bukan itu yang saya nak fokuskan kat sini. Saya just nak share or review satu Cafe di Kuantan yang kitorang singgah after habis kursus kat rompin dan sebelum sampai ke rumah masing masing. hehe. Beanz & Co. ni dia buat dekat rumah lama tapi design modern n cosy la. Interior yang cantik and selesa dan ada open garden untuk suasana tenang. Ambience yang cantik. Cafe ni berdekatan dengan kedai Peugeot di jalan nak ke Teluk Sisek sebelah kiri. So kalau nak ke Tc mmg akan nampak la Cafe ni.

Deco interior kedai ni sangat chic dan cozy. Love it! Sangat sesuai untuk lepak and sesi berbual panjang dengan kengkawan atau lunch pada hari weekend bersama keluarga. Makanan dan servis sangat baik juga. Waktu pergi ni kitorang decide nak rasa waffle dia sebab nampak sangat sedap sampai drooling la. Nama waffle yang sy makan haritu sy dah tak ingat la hahaha tapi topping dia penuh ice cream and melted chocolate and peanuts ditabur...Memang sedap sangat la..Saya juga oder mushroom soup yang saya rasa homemade by them sebab rasa dia sedap lain daripada mushroom yang dekat pizzahut yang dibancuh. So far semua yang saya oder sangat menepati anak tekak saya ni. Alhamdulillah. So sesiapa yang nak cari cafe untuk sambut birthday, nak hangout dengan kawan - kawan or nak santai - santai, saya suggest la korang pergi Beanz & Co 




THANKYOU FOR READING ;)

No comments: