Monday, February 23, 2015

My life recently

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah, syukur masih diberi peluang menulis

Lama rasanya tak menulis di sini.

So, whats up?

Good?

Yaya, alhamdulillah sekarang sudah melangkah masuk ke alam pekerjaan. Now yaya dah jadi cikgu .. Cikgu Humaira.hihi nama panggilan di sekolah. malulah malulah (penamparkilat). Alhamdulillah juga, yaya dipostingkan di Kuantan. Kampung halaman sendiri. Besar nikmat Allah bagi. Dapat kerja dekat dengan family and cats. Feeling blessed. Now I know, apa rasanya bekerja. Yeah, its tiring. Tapi menyeronokkan. Tahlah. Maybe depends. Tak kisahlah kita kerja apa pun tapi if kita suka dengan kerja kita tu yang syok kan? So far, i'm happy being with all my students. Ya mengajar BM tahun 1. So tahun 1, u know. Ada yang macam ni, ada yang macam tu. But then. satu perasaan yang ya rasa semua cikgu pun rasa..perasaan bahagia,bangga and puas bila student yang awal tahun nya tak tahu membaca menulis, at the end...diorang boleh buat semua tu even bercerita pun boleh sebab didikan cikgu lagi2 cikgu baik dan comel mcm sy.hahahaha.


So, so far, thats all happened in my life. Hallo! Now I'm a Teacher! Work Hard,Pray Hard, Love Hard, Stay Humble.

Terima kasih. 

No comments: